Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Juli/Augustus 2021

Deze zomer is het thema: ’te land, ter zee en in de lucht’. Dit n.a.v. de verhalen uit de Bijbel die we gaan vertellen op dinsdagochtend, waarbij een dier centraal staat: Daniël in de leeuwenkuil – leeuw (land), Jona in – de vis (zee) en Jezus wordt gedoopt – duif (lucht).
Op de eerste 2 vrijdagen gaan we knustelen en de laatste vrijdag gaan we naar de boerderij!
Themalied ‘iets van alle dieren’.

20 juli 2021

We zijn weer van start gegaan met de Zendertjes. Vanmorgen was de eerste ochtend. Het thema dit jaar is ‘Ter land, ter zee en in de lucht’. 
Het was heerlijk weer en we zaten buiten bij het kantoor van ‘de Boeg’. Er waren in totaal 14 kinderen en een aantal moeders bleven hangen om te helpen met het knutselwerkje. We begonnen met het zingen van een paar liedjes, waaronder ‘welkom, welkom’. Het thema is geïntroduceerd en het Bijbelverhaal over Jona is verteld. 
Gedurende de drie weken leren we de kinderen een Bijbeltekst aan. Dit jaar is dat Psalm 148 vers 5: “Laat alles de naam van de Here prijzen! Want Hij heeft alles gemaakt.”
Daarna zijn we aan de slag gegaan met een knutselwerkje. Het is een vangspel in de vorm van een vis, dat sluit mooi aan bij het verhaal over Jona. 
Het was een mooie ochtend met elkaar.

23 juli 2021

Vandaag zijn we voor de tweede keer naar de camping gegaan. Om het thema van deze week te hervatten (ter zee) hebben we een hele gave schudbol geknutseld. Hiervoor hebben we eerst een glazen pot gevuld met vogelzand, mooie schelpen en daarna werd er water met blauwe kleurstof in gegaan. Ook is de pot mooi beplakt met foamstickers. Het resultaat was prachtig! Hierna hebben we op schildersdoek nog een mooie verftekening gemaakt. Onderstaand nog een aantal foto’s! 🤩🌊🐠 
 

30 juli 2021

We begonnen weer zoals gewoonlijk met de opening in de Ark. Daarna reden we met de auto met spullen om te knutselen naar de camping. Nadat we liedjes hadden gezongen konden we aan de slag om een leeuw te maken. We hebben dit alles lekker buiten kunnen doen, want het was droog weer. Eerst 1,5 wc rol verven en dan met touwtjes de kurken als pootjes bevestigen en manen op zijn kop plakken. Als laatste konden de kinderen oogjes op de kop plakken en een snoetje op de leeuw tekenen. De leeuwtjes zijn erg leuk geworden.

3 augustus 2021

Vanochtend was alweer de 3e dinsdag dat we naar de camping mochten gaan. Vandaag was de duif het dier dat centraal stond. Het verhaal van de doop van de Heere Jezus hebben de kinderen gehoord. Toen de Heere Jezus gedoopt was, ging de hemel open en landde er een duif op het hoofd van de Heere Jezus en de stem van God zei: ‘Dit is Mijn geliefde Zoon, ik houd zoveel van Hem’.
Daarna hebben we een hart omwikkeld met touw. De kinderen konden het hart daarna versieren en een duif erop plakken met ‘God geeft vrede in je hart’. Dat was de boodschap van deze ochtend. 
Na het verhaal werd verteld dat de kinderen een Bijbel mochten vragen zodat ze de verhalen van de afgelopen weken nog eens konden lezen. Aan die oproep werd gehoor gegeven. Er mochten wel 6 Bijbels uitgedeeld worden!
 

6 augustus 2021

De laatste ochtend alweer… Een uitje naar de boerderij stond op het programma! We zijn lopend van de camping, door het land, naar de boerderij van familie Eikelenboom gegaan. Daar dronken we limonade in de tent en zongen een aantal liedjes! 
Sandra leidde ons rond over de boerderij en liet ons allemaal leuke dieren en dingen zien: kalfjes, konijnen, koeien, de melkrobot, de afkalfruimte. Veel gezien en geleerd! Vervolgens deden we allemaal boerenopdrachten, zoals melkbussen rijden, gras aanvegen, koeien melken en kikkervisjes vangen. Na al deze nieuwe indrukken zijn we weer teruggegaan naar de tent waar we heerlijk patat hebben gegeten met elkaar. 
Er waren heel veel kinderen en ouders mee en iedereen was ontzettend enthousiast! Wat een leuke afsluiter van een mooi jaar Zendertjes!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel