Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Juli/Augustus 2020

“Kom erbij!”

Wij zijn de Zendertjes uit Lopikerkapel! In de zomervakantie organiseren wij 6 leuke ochtenden voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Tijdens deze ochtenden vertellen we een verhaal uit de Bijbel, maken we een knutselwerkje, zingen we liedjes en hebben we een gezellige ochtend met elkaar. Alle ochtenden beginnen om 10 uur bij en worden gehouden bij Shirley, Kavel 152. Alle kinderen zijn van harte welkom! 

21 juli 2020

Op deze ochtend wordt het verhaal van Dorkas verteld. Een kledingmaakster die ziek werd en stierf, maar weer opstond. Vele mensen kwamen tot geloof in de Heere Jezus! Kom je ook luisteren naar dit bijzondere verhaal? We gaan zelf ook een leuk kledingstuk versieren! 
We zaten dit jaar weer op een andere plek. We hadden heerlijk weer en zaten buiten bij het kantoor van ‘de Boeg’. Er waren deze ochtend 17 kinderen.
Het thema van dit jaar is ‘Kom erbij’. We begonnen de ochtend met liedjes zingen. Toen hebben we het verhaal van Tabitha/Dorkas gehoord. We hoorden dat Tabitha omkeek naar de arme mensen en weduwen en kleding voor hen maakte. We hebben met elkaar nagedacht wat wij kunnen doen voor andere mensen. 
Als verwerking hebben we sokken versierd. De kinderen waren enthousiast en dat zorgde voor mooie resultaten. 
​​​​

24 juli 2020

Je kent allemaal vast wel iemand die je graag wat moois zou willen geven. Deze ochtend gaan we waxinelichtjes versieren, die je aan iemand kunt geven! 
 
We begonnen weer in de Ark met de opening en toen we alle knutselspullen in de auto geladen hadden, vertrokken we richting de camping. Daar stonden de kinderen al te wachten. We gingen vandaag glazen potjes beschilderen, ik had wat voorbeeldjes meegenomen zodat ze een beetje een idee hadden wat ze er op kunnen maken. Iedereen was druk bezig met zijn potje, het resultaat is erg leuk geworden. De week erop gaan we nog een kaartje maken en dan mogen ze dit weggeven aan iemand, om daar iemand mee blij te maken in deze dagen.

28 juli 2020

Marjolein heeft het bijbelverhaal verteld over het dochtertje van Jaïrus. Er werd heel goed opgelet, want hierna volgde een quiz waar prijzen te winnen waren. Hierna hebben we een hele leuk mok gemaakt. Hierin zat een velletje papier welke we konden inkleuren en daarna weer in de mok konden schuiven. 

Het was een hele gezellige ochtend met elkaar.

31 juli 2020

Weet je nog: vorige week hebben we een waxinelichtje geknutseld! Vandaag maken we er leuke kaartjes bij. Als de kaarten af zijn, gaan we de waxinelichtjes met een kaartje rondbrengen bij de mensen. Kom je ook? 
Vandaag was weer een mooie zonnige dag, we konden lekker onder het zonnescherm zitten. Hier hebben de kinderen kaarten geknutseld. Deze kaartjes kunnen ze samen met het vaasje die een andere keer gemaakt is, weggeven aan bijvoorbeeld hun opa of oma.
zoals de andere keren waren er ook dit keer veel kinderen. Wat ons betreft een hele geslaagde ochtend van de zendertjes!

4 augustus 2020

Vandaag horen we een verhaal over kinderen, zoals jullie. Zelfs de kleinste kinderen mogen bij Jezus komen. Bijzonder hè! 

7 augustus 2020

De laatste ochtend alweer… We gaan spelletjes doen en lekker eten met elkaar! 
Er was weer een mooie opkomst vanmorgen, de kinderen hadden er weer erg veel zinin. De kinderen wilden graag ‘een rivier vol van vrede’ zingen en dat hebben we met zijn allen gedaan. Daarna hebben we het spel levend ganzenbord gespeeld, de kinderen vonden het erg leuk. We hadden erg mooi weer en mochten na het spel op de buikschuif baan van de camping, wat was dat een heerlijke verkoeling! Aan het einde van de ochtend hebben we bolletjes met knakworst op en zat het er al weer op. We hebben weer een mooi jaar gehad met mooie ochtenden en top weer!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel