Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Zendertjes Juli 2017

11 juli 2017

Vanmorgen voor het eerst dit jaar naar de camping geweest. Het thema is: “(T)op survival”. Het verhaal verteld over Rachab en de twee verspieders. Over het rode touw (op survival kan een touw ook heel handig zijn!), waardoor de verspieders zomaar bij Rachab naar binnen konden, waardoor de verspieders konden vluchten en waardoor Rachab en haar familie gered werden.

Daarna lekker geknutseld aan een verwerking van het verhaal.

Er waren 9 kinderen (6 van de camping en 3 van “onszelf”)

Het was een mooie ochtend!

14 juli 2017

Vandaag zijn we voor de tweede keer dit jaar naar de camping geweest. We waren met 6 leiding. Er waren 5 kinderen van de camping en 3 uit kapel. De kinderen hebben eerst een sticker uitgezocht en daarna hebben we lekker gezongen.

Dit jaar hebben we voor het eerst ook een weettekst. De weettekst komt uit psalm 86:11 : “Wijs mij uw weg, HEER, laat mij wandelen op het pad van Uw waarheid, vervul mijn hart met ontzag voor Uw Naam.” Daarna gingen we knutselen. We hebben in een houten bordje het woord “welkom” getimmerd en daarna hebben we er touw doorheen gedaan. Iedereen moest zijn hamer meenemen en er kwamen leuke resultaten uit. 

Het was weer een gezellige ochtend!

 

18 juli 2017

De tweede dinsdag alweer. we waren met 4 leiding. Er waren 7 kinderen van de camping en 3 uit kapel. De kinderen hebben eerst een sticker uitgezocht en daarna hebben we lekker gezongen 

Vandaag was het survivel onderwerp ‘het kompas’ aan de beurt. We mochten het verhaal vertellen van de Wijzen uit het Oosten. De ster was het kompas van de Wijzen uit het Oosten. 

Een beetje raar misschien, een kerstverhaal in de zomer, maar toch kunnen we er veel van leren. De ster wijst ons de weg naar Koning Jezus. Hij is hun bestemming, bij Hem moeten we zijn. De wijzen geloven dat Jezus de Koning is. Mogen wij dat ook geloven?
 
Als knutselwerkje hebben we ook een ster mogen maken. Elke keer als we naar de ster kijken, mogen we er aan denken dat God ook ons leven leidt, zoals Hij de wijzen ook leidde naar Jezus. 

21 juli 2017

Eerst gingen we zingen met de kinderen, 

het themalied en nog wat andere
liedjes, tussendoor heeft Marjolein een weettekst vertelt. Wijs mij uw weg, HEER, laat mij wandelen op het pad van uw waarheid, vervul mijn hart met ontzag voor uw naam. Psalm 86 vers 11.
Daarna gingen we aan de slag, eerst een houten plankje verven, terwijl deze aan het drogen was, konden de kinderen een beker beplakken met verschillende kleuren plakfolie, als ze klaar waren kregen ze waxinelichtje
met batterij die kunnen ze dan s’avonds aan doen in het donker. Dan werd de beker op het plakje geplakt en mochten ze wat schelpen uitzoeken, die werden er vervolgens ook opgeplakt, tenslotte kregen ze er wat zand opgestrooid en was de vuurtoren klaar. De vuurtorens zijn erg leuk
geworden.

 

25 juli 2017

Het was alweer de laatste dinsdag dat we op de camping zijn geweest.

Als je op survival gaat kan een verrekijker heel handig zijn. Met een verrekijker kun je iets zien wat nog ver weg is. Zo mocht ook Johannes iets zien van wat er nog niet was.
Vandaag ging het over Johannes die een stukje van het nieuwe Jeruzalem mocht zien. Wanneer Jezus terug komt op deze aarde zal er een vernieuwde hemel en aarde komen. In het nieuwe Jeruzalem is alles goed en is er geen pijn en geen verdriet meer.

Ook werd het verhaal van rupsje nooitgenoeg voorgelezen. De rups werd een prachtige vlinder. De kinderen hebben vlinders gemaakt waarop staat ’God maakt alles nieuw’.

28 juli 2017

Zoals gebruikelijk op de ochtenden van de Zendertjes beginnen wij de dag om liedjes te zingen.

Deze keer mochten ook de instrumenten aan pas komen. We hebben met elkaar het themalied nog vaak geoefenend en ook de weettekst is nogmaals aangeleerd. Iedereen deed leuk en enthousiast mee.

Vandaag hebben we niet geklutseld, maar spelletjes gedaan omdat het de laatste keer van dit jaar is. Iedereen kreeg een broche met zijn/haar naam erop. We hebben het eerste spel gelukkig buiten kunnen doen, maar daarna begon het toch te regenen en zijn we binnen verder gegaan.
Na het harde rennen en het enthousiasme hadden we allemaal zin in wat drinken en wat eten. Vandaag hebben we heerlijk cakejes versiert. Je kon van alles kiezen om de cake mee te versieren.. het was heerlijk!We hebben hierna nog een quiz gedaan n.a.v. de vertelde bijbelverhalen. De kinderen hadden goed opgelet tijdens de verhalen, want bijna alle vragen waren juist beantwoord.

Hierna hebben we nog een aantal spellen gedaan en toen was het tijd om te eten. We aten broodjes met knakworsten. Totaal waren we met 16 kinderen, dus een leuke en vooral gezellige koppel. We hebben een fijne afsluiting gehad met elkaar.

Tot volgend jaar!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel