Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Zendertjes Juli 2016

12 juli 2016

Dinsdagochtend 12 juli, tijd voor de eerste Zendertjes-ochtend. Joke opende in de Ark met Romeinen 1:16-17. Wij hoeven ons niet te schamen voor het Evangelie en krijgen juist de opdracht om het te verspreiden.

Op de camping aangekomen, mochten we 6 kinderen inschrijven. Daarna hebben we een aantal liedjes gezongen en heeft Joke het verhaal van Zacheüs verteld. We mochten horen dat Zacheüs spijt kreeg van wat hij heeft gedaan en dat Jezus met hem in gesprek ging, aan tafel!

Daarna hebben de kinderen een ganzenbord geknutseld over het leven van Zacheüs. Zo kunnen ze tijdens het spelen nog eens terug denken aan deze leuke ochtend!

 

15 juli 2016

Om 10:00 kwamen de eerste kinderen weer naar “het sloepje.”
De kinderen wisten nog te vertellen dat het verhaal dinsdag over Zacheus ging. 
Na een aantal liederen gezongen te hebben zoals; Welkom, ben je groot of ben je klein en diep diep diep als de zee werd het knutsel werkje uitgelegd. De kinderen mochten hun eigen receptenplankje gaan verven. En daarna lekkere dingen uitknippen om aan het plankje te hangen. 
Het resultaat was bij iedereen erg mooi geworden. 
En wij kijken terug op een fijne ochtend met elkaar!
 

19 juli 2016

Vochtend waren aanwezig: Erika, Marianne, Elina, Nienke, Janine en Marjolein. We zijn met elkaar begonnen in ‘de Ark’ door een zegen over deze ochtend te vragen. We vertelden de kinderen over de voetwassing uit Johannes 13: 1-15. We hebben dat eerst met elkaar uit de Bijbel gelezen.
Deze ochtend waren er 6 kinderen aanwezig: Gerdiene, Jennifer, Anne, Shanya, Jaylin en Naomi. We gingen eerst met elkaar zingen en daarna vertelde Erika het Bijbelverhaal over de voetwassing door de Heere Jezus.
Om het met een voorbeeld duidelijk te maken vroeg Erika iemand naar voren. Shanya wilde haar voeten wel vies laten maken. Vervolgens moesten ze ook weer schoon gewassen worden. Verschillende kinderen wilde dat wel doen. Anne mocht met water en een doek de voeten van Shanya weer schoon wassen. Daarna gingen we met elkaar ‘aan tafel’ en vertelde Erika het Bijbelverhaal. Een verhaal waarin de liefde van de Heere Jezus zichtbaar werd. Niemand nam de moeite om elkaars voeten te wassen, voordat de discipelen en de Heere Jezus gingen eten. Een werkje die in die tijd door een slaaf werd uitgevoerd. Toen stond de Heere Jezus op en ging de voeten van alle discipelen wassen.
We kunnen hiervan leren dat wij de ander moeten helpen, dienend bezig zijn. Er zijn voor die ander.
Erika vroeg aan de kinderen of ze wel eens iets moeten doen wat ze niet leuk vinden. De kinderen antwoordden: kippenhok schoonmaken of de hond uitlaten. Door dit te doen, helpen we een ander en daar word de ander blij van.
Daarna maakten we een slinger met een boekje maken om nog eens aan dit Bijbelverhaal terug te denken.

22 juli 2016

Nadat we lekker hadden gezongen, kreeg iedereen een wit schortje. Daar mochten de kinderen met textielstiften een kleurplaatje overtrekken van een dier of een ding en inkleuren. Iedereen was hier druk mee bezig en het resultaat is erg leuk geworden. We hebben een lief briefje gekregen van Jennifer dat ze het bij de Zendertjes heel leuk vindt.
 

26 juli 2016

Vanmorgen met heerlijk weer naar de camping vertrokken! We waren met 5 leiding; Antoinette, Christel, Erika, Marieke en Marleen. Er waren 4 kinderen. Dit keer werd het verhaal van de verloren zoon verteld. Hier werd een link gelegd naar dat wij misschien ook wel eens weglopen, boos zijn en niet altijd even aardig naar anderen. Toch bleef de vader in het verhaal van de zoon houden en ontving hij hem met open armen. Zo wilt God ook ons met open armen ontvangen als wij naar Hem toe gaan met al onze fouten. We mogen alles aan Hem vertellen.

Als verwerking hebben we een feest slinger gemaakt. Toen de verloren zoon thuis kwam was het namelijk een groot feest. Op de feest slinger werd door middel van een korte strip het verhaal van de verloren zoon nog een keer verteld. 

29 juli 2016

De ochtend begon regenachtig.. maar gelukkig weerhield het de kinderen niet om de laatste keer van dit jaar te komen.

Vandaag hadden we een programma met leuke spelletjes en een lunch. Maar eerst.. lekker met elkaar zingen!


Daarna hadden we een Bingo, deden we snoep memory en toen gingen we cakejes versieren. Je kon er van alles op doen: slagroom, chocolade, spekjes, smarties en nog veel meer! Hieronder een foto van de versierde cakejes.

Na de pauze gingen we weer verder met de spelletjes. We deden nog een fotospel, ballonnenrace en hapsnap! Iedereen deed deze ochtend leuk mee een kregen allemaal een welverdiende prijs!De ochtend sloten we af met een heerlijke lunch. We kunnen terug kijken op leuk en mooie ochtenden en hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel