Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Zendertjes Juli 2015

14 juli 2015

Zendertjes… dinsdag 14 juli 2015.

We verzamelen in De Ark. Joke opent de ochtend, ze leest Handelingen 16: 4 t/m 10 en een toelichting uit Een handvol koren, daarna vraagt ze een zegen over deze ochtend!

Op de camping staan de kinderen al op ons te wachten, mooi he?

We mogen 12 kinderen inschrijven!!! (En nog 5 uit Kapel!!!)

We beginnen met zingen, altijd goed. Het themalied en liedjes over de schepping en over bouwen (het thema dit jaar is “De bouwplaats”).

Joke vertelt het scheppingsverhaal, God is de architect van de hemel en de aarde en… van jou, Hij heeft alles bijzonder mooi gemaakt en wij mogen daarvoor zorgen en van genieten.

Daarna gaan we een “kijkkast” maken, we verven, kleuren en plakken. En ondertussen hebben we bijzondere gesprekken met de kinderen.

Het was een bijzondere morgen, echt waar!

17 juli 2015

We gingen afgelopen vrijdag met de kinderen van de camping dakpannen versieren.

We begonnen vrijdag weer met de opening in de Ark, deze keer mocht ik de opening verzorgen, het ging over de schepping van de aarde door God. Daarna pakten we alle benodigde spullen om te knutselen en gingen camping waarts. Er stonden al kinderen te wachten dus zij hadden er zin in. Ze gingen eerst liedjes zingen met Marleen, intussen konden wij de spullen voor het knutselen klaar zetten. Omdat het thema over bouwen gaat, hebben wij dus bedacht om een dakpan te versieren. Van te voren hadden we de dakpannen wit geverfd, zodat ze eventueel buiten konden worden gezet. De kinderen begonnen met een servet uit te kiezen, ze konden kiezen voor een strandtavereel of een familie eend bij een vijver. Daar moest je de ondergrond bij aanpassen, de lucht blauw en het zand geel of het gras groen. Daarna  met speciale lijm de dakpan insmeren en het servet erop plakken en daarna nog 2 tot 3 keer met lijm erover. Je kon als je dakpan klaar was, schelpen of gipsfiguurtjes erop laten plakken. De dakpannen waren mooi geworden, iedereen had er iets leuks van gemaakt.
 

21 juli 2015

Weer een nieuwe dag van een nieuwe week. Ook deze dinsdag stond er een bijverhaal op de planning. Ik mocht het verhaal vertellen van de verlamde man en zijn vrienden, die door het dak naar Jezus wilde.

In de ochtend begonnen we rond 9.30 uur in de Ark. Hier hebben we een stukje gelezen uit Handelingen 2 vanaf vers 41-47. In dat stukje gaat het over de volharding van de gemeente en de uitstraling van deze gemeente. We mogen hun als voorbeeld hebben om ook onze levenshouding op de camping uit te dragen.

Om 10.00 uur begonnen we met liedjes zingen. Aansluitend werd het Bijbelverhaal verteld. Het verhaal van de verlamde man uit Markus 2:1-11. Ik had een maquette gemaakt zodat de kinderen mee konden kijken hoe het verhaal verliep. De kinderen mochten zelfs meehelpen om een opening te maken in het dak, zo waren de kinderen echt timmermannen.

            

Timmermannen moeten ook veel puzzelen om te kijken of alles wel in elkaar past. Daarom was het werkje van vandaag een puzzeltekening. Als eerste kregen de kinderen een tekening van het Bijbelverhaal. Deze konden ze kleuren en daarna uitknippen. Om de puzzel te bewaren mochten ze een doosje versieren.

        

Al met al een hele leuke ochtend!

24 juli 2015

Ik ging om 9:55 naar het sloepje. De kinderen gingen liedjes zingen  met Marleen, Daarnaar gingen ze knutselen. Vandaag gingen ze vogelhuisjes maken.De kinderen moesten het eest zelf in elkaar zetten, dat vonden ze niet makkelijk daarna gingen ze het verfen en ze konden er stikkers op plakken ze stempels op doen. ze vonden het weer erg leuk. De vogelhuisjes zijn ook erg mooi geworden.
 

28 juli 2015

Op een regenachtige en grijze dinsdagochtend gingen wij het bij de zendertjes hebben over Diegene die kleur brengt in je leven.

Op een regenachtige en grijze dinsdagochtend gingen wij het bij de zendertjes hebben over Diegene die kleur brengt in je leven.Met het doorknippen van een lint werd de ochtend officieel geopend. Daarna gingen we zingen. Het themalied dat elke keer gezongen wordt, gaat steeds beter en vandaag waren er drie meisjes die op het podium durfden om de gebaren mee te doen. We luisterden naar het verhaal van de gewonde man en de barmhartige Samaritaan. Voor de gewonde man zag alles er donker uit, maar toen kwam er iemand die weer kleur bracht in zijn leven. De Samaritaan was met innerlijke ontferming bewogen en zorgde voor de gewonde man. Wij leerden dat Jezus wil dat je voor je naaste zorgt en zo ook kleur brengt in iemands leven. Het knutselwerkje was een stripverhaal van het verhaal, deze werd eerst natuurlijk mooi ingekleurd met stiften. Toen werd het tot een lantaarntje gevouwen en het lichtje dat erin ging, zorgde dat de kleuren nog beter te zien waren. Het was weer een gezellige ochtend en er was al iemand die zei dat het zo jammer was dat er nog maar één ochtend zou zijn voor het weer afgelopen is voor dit jaar.

31 juli 2015

Vandaag was de laatste ochtend op de camping. Vandaag gingen we zingen, spelletjes doen en pannenkoeken eten…

We begonnen vanochtend met allemaal bouwvakkers in ‘het sloepje’. We hadden grote bouwvakkers en kleine bouwvakkers, met bouwhelmen op. De grote bouwvakkers gingen de kleine bouwvakkers helpen met bouwen. Het team van grote bouwvakkers waren: Janine, Sandra, Marleen, Marjolein, Britt en Annika.
We begonnen vandaag met zingen en bespraken de Bijbelverhalen die we gehoord hadden de afgelopen 3 weken. De architekt is God. Hij maakte deze wereld. God was ook ‘de timmerman’ en de ‘de schilder’. Hij maakt ons leven mooi en geeft kleur aan ons leven.

De kinderen gingen vandaag zelf aan de slag met bouwen. Eerst maakten ze een bouwtekening, daarna gingen ze uitrekenen hoeveel geld het huis waard was. We gingen stenen uitzoeken. De kinderen mochten cake versieren, welke cake zag er het mooiste uit? De kinderen konden stickertjes verdienen bij elke opdracht en uiteindelijk had elke groep een winnaar. Zij mochten een cadeautje uitzoeken. Omdat alle kinderen zo goed gebouwd hadden, kregen alle kinderen een oorkonde met ‘de beste bouwer’.
Na een ochtend ‘hard werken’, was het schafttijd op de bouwplaats. Er werden pannenkoeken gebracht. 3 Pannenkoekenbakkers waren bereid om ze voor ons te bakken en te komen brengen. We hebben er heerlijk van gegeten!
Na een knuffel van de meiden, gingen we weer huiswaarts. Zo’n laatste ochtend is het afscheid nemen dan altijd wel een beetje jammer, maar gelukkig hoopten ze allemaal ‘tot volgend jaar’!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel