Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Zendertjes juli/augustus 2014

22 juli 2014

De eerste keer de Zendertjes dit jaar. Het begon al goed, een drukke bedoeling in De Ark… 7 Vrouwen sterk met 11 kinderen. Joke opende met het lezen van Mattheüs 4: 18 t/m 22, daar gaat de vertelling deze morgen ook over en ze vroeg een Zegen over deze morgen. Daarna vertrokken we met de auto of op de fiets naar de camping.

We maken de Boeg klaar en al gauw komen de kinderen… 6 meiden in totaal.
We zingen het themalied, best nog wel een beetje moeilijk en dan nog een paar bekende liedjes. Joke vertelt het verhaal over mannen die door de Heere Jezus geroepen worden om te stoppen met hun werk en discipel te worden. 12 Discipelen die de Heere Jezus gaan helpen om i.p.v. vissen mensen te gaan vangen.
Daarna gaan we knutselen… we maken een soort aquarium, niet met vissen, maar met mensen. In het aquarium zitten de mensen die al “gevangen” zijn en daarbuiten zwemmen de mensen die de Heere Jezus nog niet kennen. Lekker knippen en plakken, ondertussen een snoepje en limonade, het is gezellig.

Om kwart voor twaalf gaan de kinderen naar huis, wij doen nog een bakkie en dan zit de eerste ochtend er alweer op. Het was GOED!

25 juli 2014

Op de tweede dag van de zendertjes kwamen de kinderen vol enthousiasme binnen. Marjolein sprak kort met de kinderen over de bijbelvertelling van dinsdag, zodat de kinderen die er toen niet waren wisten waar het over ging.

Het themalied werd gezongen en de gebaren geoefend. Ook werden verschillende liedjes, als mijn God is zo groot en dit is de dag gezongen. De kinderen speelden mee met muziekinstrumenten.
Na het zingen werd het knutselwerkje uitgelegd. De kinderen schilderde een aquarium waarop de door hun geverfde zeedieren en schelpen geplakt werden. Met veel verschillende kleuren verf en glitters konden de kinderen zich helemaal uitleven!
Na een uurtje verven waren de meeste aquariums af, ze zijn allemaal erg leuk geworden!!
Ook was er nog een mooi gesprek met de oma van één van de kinderen en mochten we haar een kinderbijbel meegeven.

Het was een fijne en gezellige ochtend met elkaar!!!
 

29 juli 2014

Deze morgen mochten we weer een Bijbelverhaal aan de kinderen vertellen. Deze dag ging het over de tweede wonderbare spijziging uit Mattheüs 15. Na de opening in ‘De Ark’ gingen we (Marleen, Marjolein, Antoinette, Janine en Mariska) naar de camping. Daar kwamen 7 enthousiaste kinderen binnen! Ze hadden er weer zin in!! Ook ouders zijn enthousiast over het werk dat wij op de camping mogen doen.
Toen iedereen een sticker had gekregen, gingen we zitten en lekker met elkaar zingen. ‘Welkom, welkom, welkom iedereen. Doe je met ons mee, we beginnen zo meteen! Welkom, welkom, fijn dat jij er bent. Zing gezellig mee als jij het liedje kent!’. Zo hebben we nog een aantal liederen met elkaar gezongen.
 
‘Wat een mensen zijn hier… Voor je, achter je, naast je.. Waarom zijn al die mensen hier?’ Zo begon de vertelling! Heel veel mensen zijn gekomen om te luisteren naar de verhalen van de Heere Jezus en Zijn wonderen te zien. Na 3 dagen hebben de mensen eigenlijk nog niets gegeten… Wat nu? De kinderen werden uitgenodigd om in een kring te komen zitten en ook een stukje brood en vis (in snoepvorm) te pakken uit de mand om te eten. Zo mogen we weten dat God ook voor ons zorgt. De discipelen deelden het brood en de vis uit, zo mogen wij ook Gods liefde uitdelen door iemand te helpen, een compliment te geven, snoepjes te delen etc.
Om te onthouden dat God voor ons zorgt, hebben we een broodbordje beschilderd met daarop de tekst: ‘God zorgt voor jou!’. De kinderen gingen met wattenstaafjes de bordjes beschilderen. Het was weer een fijne ochtend met elkaar!! 

1 augustus 2014

Deze morgen gingen we weer knutselen, we gingen een raamhanger maken.
Dit is een houten stok met daaraan 3 sterren, een klein potje en een kraal die op een waterdruppel leek. Want we hebben het steeds over zeesterren en dat lieten we in de knutselwerkjes terug komen.
We waren vanochtend met z’n zessen om alle kinderen te helpen, want iedere keer is het weer een verrassing hoeveel kinderen er komen.      

Deze ochtend waren er wel 15 kinderen van de camping en er waren ook een paar ouders en grote zussen en broers, nichten en neven die meehielpen, dit was ook wel nodig, want de raamhanger was veel werk. Eerst moesten ze de sterren verven, daarna mochten ze het potje versieren met jute en een schelp, vervolgens kreeg iedereen een visdraadje waaraan ze de waterdruppel konden knopen en kralen en schelpen op konden rijgen en tot slot kreeg iedereen touwtjes om alles aan de stok te knopen. Het eindresultaat was bij iedereen heel mooi geworden, iedereen had er iets anders van gemaakt.
 

5 augustus 2014

Vandaag waren er 16 kinderen naar de zendertjes gekomen. Net als anders werd er gestart met het thema lied, sommige kinderen kunnen het al goed meezingen.
Daarna zongen we nog twee andere liedjes. Als inleiding op het verhaal deden we een spelletje. Er werd steeds gezegd: Ga eens staan als; – je vandaag slippers aan hebt, -als je een bril hebt, -als je een boterham met hagelslag op hebt. Dit leek heel raar, maar de kinderen luisterden wel naar wat er van ze gevraagd werd. Daar ging het verhaal ook over; Ookal lijkt het gek, het is het beste om te doen wat Jezus van je vraagt.
Petrus had de hele nacht gevist en niks gevangen. Nu lagen ze met hun vissersboten in de haven van Genessaret. Jezus had ’s ochtends de menigte toegesproken vanaf zijn boot. Nu zei Jezus tegen Petrus dat hij moest gaan vissen..
 
 


Petrus vond dit wat vreemd, iedere visser weet dat je overdag niks vangt, maar omdat Jezus het vraagt, vaart hij toch uit, en gooit zijn netten uit.
 
 Er gebeurt iets bijzonders; De netten van Petrus komen vol vis. Jacobus en Johannes moeten zelfs te hulp komen. De leerlingen leren van deze wonderbaarlijke visvangst dat ze goed moeten luisteren en doen wat de Heere van ze vraagt. Dit geldt natuurlijk nog steeds voor ons allemaal.
 Het bijbehorende knutselwerkje vertelt het verhaal, op de ene stand zie je de maan en een leeg net, maar als je de bovenste cirkel draait, zie je de zon en een vol visnet.

8 augustus 2014

Vandaag de laatste keer zendertjes van 2014. Wat ging het dit jaar weer snel! Ook deze morgen startte we weer met het themalied. De kinderen die al vaker geweest waren konden het refrein al goed meezingen. Ook het themalied van vorig jaar ‘Welkom, welkom’ was ook erg gewild bij de kleine kinderen. Er waren zo’n 15 kinderen van de camping.


Na het zingen werden de kinderen in 3 groepen verdeeld. Er ging een groep cakepops maken/eten. Erg origineel! Een groep ging vissenvangen in echt water met de magneethengel. De andere groep ging schelpen zoeken. Maar het was niet zomaar schelpen zoeken, er zat een hele speurtocht aanvats met codewoorden, puzzels, cijfercode, waarbij we zelfs iemand op moesten bellen. De kinderen vonden het erg spannend toen ze opeens Thea Bosch aan de lijn hadden met de locatie waar zij verstopt zat. De speurtocht werd afgesloten met een zoekspel, een kinderdartboad en natuurlijk het tellen van de schelpen.
 
 
We hebben veel spelletjes gedaan en als afsluiting gingen we samen eten. Er zijn pannenkoeken gebakken door eigen gemeenteleden. De kinderen hebben zitten smullen. Het smaakte zeer goed. Dank jullie wel!We mochten dit jaar zien dat er een aantal kinderen erg onder de indruk waren. Zo vertelde een jongen dat hij elke avond voorgelezen werd uit een kinderbijbel die wij gegeven hadden. We bidden dat de bijbelverhalen en gesprekken gezegend mogen worden en dat de kinderen het verlangen krijgen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel