Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Juli 2022

12 juli 2022

Vanmorgen zijn de Zendertjes weer van start gegaan. 

We hadden een ochtend met prachtig weer. De camping heeft een tent opgezet bij het kantoor van ‘de Boeg’, hier kunnen we fijn zitten. Er waren in totaal 10 kinderen en de moeders, vaders, oma’s en nichtjes bleven hangen om te helpen. We begonnen met de opening van het thema ‘Klein is groot’. De kinderen moesten op lengte gaan staan en we stelden de vraag: ‘Ben je weleens ergens te klein voor gewees?’ ‘Voor de achtbaan’ en ‘voor een paar schoenen’ waren de reacties. Daarna hebben we met elkaar een paar liedjes gezongen, waaronder ‘Welkom, welkom’. 

Na het zingen zijn we begonnen met het aanleren van een Bijbelvers: ‘Het maakt niet uit hoe klein je bent. Je mag een voorbeeld zijn voor anderen’ (1 Timotheüs 4:12).

Het verhaal over Mozes in het rieten mandje is verteld. Mozes was klein, maar werd later groot en heeft veel voor het volk Israël betekend. 

Toen zijn we aan de slag gegaan met het knutselwerkje. De kinderen hebben van rietjes een knikkerbaan gemaakt, erg leuk om te maken en om te spelen. 

Het was een mooie ochtend met elkaar!

15 juli 2022

Knutseldag vandaag, we gingen een mandje vlechten, wel toepasselijk bij het bijbelverhaal van Mozes die in de rivier in een rieten mandje werd gelegd. Eerst gingen we weer lekker zingen.Daarna gingen we aan de slag, Er waren 6 kinderen. Ieder kreeg een papieren bakje, deze was aan de zijkanten ingeknipt, zodat je de stroken met wol moest vlechten en zo dicht maken. Er waren verschillende kleuren wol, dus het zijn fleurige mandjes geworden. Na afloop kreeg iedereen een appel in het mandje. Het was weer een geslaagde ochtend geworden.

 

19 juli 2022

Vanmorgen mochten de kinderen het verhaal horen over het slavinnetje van Naäman. De kinderen zingen de liedjes al goed mee. Het thema is: ‘klein is groot’. We hadden vanmorgen kleine kinderen (peuers) en ook grote kinderen (tieners). Heel leuk dat klein en groot komen!

De naam van het slavinnetje dat bij Naäman diende weten we niet. Vanmorgen hebben we haar Mirjam genoemd. We gingen eerst verstoppertje doen. Mirjam heeft zich misschien ook wel verstopt toen de rovers eraan kwamen. Daarom een koffer om het verhaal mee te openen. Wat zit er in de koffer? Helemaal niets. Als wij op reis gaan, nemen we een koffer mee met kleding, onze lievelingsknuffel enz. Maar Mirjam had niets bij zich wat voor haar vertrouwd was. Heel verdrietig hoe zij als klein meisje meegenomen werd. Toen Naäman ziek werd mocht zij vertellen over een grote God die wonderen doet en Naäman beter kon maken. Zo reisde Naäman naar Israël, naar de profeet Eliza. Door het grote geloof van dit kleine meisje, mocht hij genezen van zijn melaatsheid en gaan geloven in de ware God. 

We hebben een bloempotje gemaakt. Een klein zaadje mag uitgroeien tot een (grote) bloem. 

Het was een warme ochtend, maar we zaten heerlijk in de tent, waardoor het goed uit te houden was.

 

22 juli 2022

De vierde ochtend alweer… We beginnen de ochtend met liedjes zingen, er wordt goed meegezongen! Daarna gaan we iets heel leuks knutselen: een beestje van bloempotjes en piepschuimballetjes. Er worden allemaal leuke diertjes geknutseld! Er waren 7 kindjes. We hebben een hele gezellige ochtend gehad.

 

26 juli 2022

Vandaag hebben we het verhaal gelezen over de geboorte van Jezus. Er werd aandachtig geluisterd. De wijzen moesten de ster volgen om bij de Heere Jezus uit te komen. Wij hebben met strijkkralen een ster gemaakt zodat we weer aan dit verhaal terug kunnen denken. Het was een gezellige ochtend! Er werd zelfs gezorgd voor een cupcake en wat lekkers te drinken erbij. Aanstaande vrijdag is alweer de laatste ochtend. We gaan er weer wat leuks van maken! Hopelijk tot dan!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel