Hervormde gemeente Lopikerkapel

Zendertjes blog

Juli/Augustus 2018

17 juli 2018

We mochten 7 kinderen inschrijven. Er bleven ook veel moeders om met elkaar te zingen en naar het Bijbelverhaal te luisteren. Elise heette iedereen welkom en vertelde over het thema van dit jaar. ‘Zoek het uit’. We gaan met elkaar uitzoeken wie de Heere Jezus is. Vanochtend hoorden we dat de Heere Jezus de ‘goede Herder’ is. Hij vertelde verhalen aan de mensen en wilde daarmee iets uitleggen aan de mensen. Alle mensen die iets verkeerds hebben gedaan, mogen bij de Heere Jezus komen. En als we eerlijk zijn, doen we dat allemaal best wel vaak. Maar het mooie is, dat we altijd bij de Heere Jezus mogen komen. Hij zoekt verdwaalde schapen op en is blij als er iemand bij de Heere Jezus wil horen.
De herder was zijn schaapje kwijt en ging ‘m zoeken. In de bloembak werd het schaapje gevonden. Een klein jongetje ging daar later nog meer schapen zoeken. Gelukkig was er maar 1 schaapje verdwaald en die werd gevonden door de herder en terug gebracht bij de andere schapen.
Van het schaapje gingen we er daarna allemaal zelf 1 maken. Er werd een sleutelhanger van gemaakt. Ze zijn heel leuk geworden! Alle kinderen konden de wol er zelf om heen doen, zo was iedereen lekker aan het knutselen.

20 juli 2018

Nadat we de opening in de Ark hadden gedaan, gingen we naar de camping.
Daar zaten al kinderen te wachten op onze komst. Het waren een stuk of 10 kinderen, die er erg veel zin in knutselen hadden. Na wat liedjes gezongen te hebben gingen we aan de slag, ieder kind kreeg een pakketje met strijkkralen, verder hadden we verschillende vormpjes en nog extra strijkkralen meegenomen. Als er iemand klaar was mocht je bij Joke je strijkkralen laten strijken en waren ze tot een mooi plaatje gesmolten.
 

24 juli 2018

Vanmorgen zijn we weer op de camping geweest. We mochten bij Henk in de tuin zitten. Er waren 3 kinderen deze keer. We hebben met elkaar gezongen en geluisterd naar het verhaal ‘Storm op het meer’. Vervolgens hebben we een knutselwerkje gemaakt dat mooi bij het verhaal pastte. We waren met niet zoveel, maar daarom hebben we tijdens het knutselen goede gesprekken kunnen voeren met elkaar. Het was een fijne ochtend met elkaar!
 

27 juli 2018

We waren vandaag met ongeveer 11 kinderen. We gingen eerst liedjes zingen en daarna lekker knutselen. Ze vonden het erg leuk en er zijn mooie dingen gemaakt. 

31 juli 2018

Vanmorgen begonnen we met een Bijbelverhaal over de Hemelvaart van de Heere Jezus. De Heere Jezus is op een wolk naar de hemel gegaan en is nu in de hemel. Er werden veel vragen gesteld n.a.v. dit Bijbelverhaal en zo was er een mooi gesprek. De kinderen waren erg benieuwd watvoor werkje hierbij zal horen. We zijn met z’n allen naar de Lek gelopen en hebben gevliegerd, helaas stond er net iets te weinig wind. Bij terugkomst hebben we allemaal een mooie vlieger gekleurd die echt kan vliegen! Er werden prachtige creaties gemaakt door de kinderen. We hebben zo een fijne en gezellige ochtend gehad! Vrijdag is alweer de laatste ochtend en iedereen probeert dan weer aanwezig te zijn.

3 augustus 2018

Vandaag alweer de laatste ochtend Zendertjes. Omdat het de laatste ochtend was hebben we zoals elk jaar spelletjes gedaan. Vanwege de warmte hebben we de spelletjes bij de Lek gedaan. We hadden verschillende spelletjes en het zoeken naar de eierwekker was toch wel favoriet. De kinderen zochten vol enthousiasme en fanatisme de eierwekker, want degene die hem gevonden had mocht een cadeautje grabbelen. Tot slot hebben we gezellig heerlijke pannenkoeken met elkaar gegeten als afsluiting. Het was een geslaagd jaar, allemaal bedankt!

Disclaimer

© Copyright Hervormde Gemeente Lopikerkapel