Vrijdag 22 juli 2022 Vrijdag 22 juli 2022
De vierde ochtend alweer... We beginnen de ochtend met liedjes zingen, er wordt goed meegezongen! Daarna gaan we iets heel leuks knutselen: een beestje van bloempotjes en piepschuimballetjes. Er worden allemaal leuke diertjes geknutseld! Er waren 7 kindjes. We hebben een hele gezellige ochtend gehad.
 
Dinsdag 26 juli 2022 Dinsdag 26 juli 2022
Vandaag hebben we het verhaal gelezen over de geboorte van Jezus. Er werd
 aandachtig geluisterd. De wijzen moesten de ster volgen om bij de Heere Jezus uit te komen. Wij hebben met strijkkralen een ster gemaakt zodat we weer aan dit verhaal terug kunnen denken. Het was een gezellige ochtend! Er werd zelfs gezorgd voor een cupcake en wat lekkers te drinken erbij. Aanstaande vrijdag is alweer de laatste ochtend. We gaan er weer wat leuks van maken! Hopelijk tot dan!
 
Dinsdag 19 juli 2022

Dinsdag 19 juli 2022
Vanmorgen mochten de kinderen het verhaal horen over het slavinnetje van Naäman. De kinderen zingen de liedjes al goed mee. Het thema is: 'klein is groot'. We hadden vanmorgen kleine kinderen (peuers) en ook grote kinderen (tieners). Heel leuk dat klein en groot komen!
De naam van het slavinnetje dat bij Naäman diende weten we niet. Vanmorgen hebben we haar Mirjam genoemd. We gingen eerst verstoppertje doen. Mirjam heeft zich misschien ook wel verstopt toen de rovers eraan kwamen. Daarom een koffer om het verhaal mee te openen. Wat zit er in de koffer? Helemaal niets. Als wij op reis gaan, nemen we een koffer mee met kleding, onze lievelingsknuffel enz. Maar Mirjam had niets bij zich wat voor haar vertrouwd was. Heel verdrietig hoe zij als klein meisje meegenomen werd. Toen Naäman ziek werd mocht zij vertellen over een grote God die wonderen doet en Naäman beter kon maken. Zo reisde Naäman naar Israël, naar de profeet Eliza. Door het grote geloof van dit kleine meisje, mocht hij genezen van zijn melaatsheid en gaan geloven in de ware God. 
We hebben een bloempotje gemaakt. Een klein zaadje mag uitgroeien tot een (grote) bloem. 
Het was een warme ochtend, maar we zaten heerlijk in de tent, waardoor het goed uit te houden was.
 
lees meer »
 
vrijdag 15 juli 2022 vrijdag 15 juli 2022
Knutseldag vandaag, we gingen een mandje vlechten, wel toepasselijk bij het bijbelverhaal van Mozes die in de rivier in een rieten mandje werd gelegd. Eerst gingen we weer lekker zingen.Daarna gingen we aan de slag, Er waren 6 kinderen. Ieder kreeg een papieren bakje, deze was aan de zijkanten ingeknipt, zodat je de stroken met wol moest vlechten en zo dicht maken. Er waren verschillende kleuren wol, dus het zijn fleurige mandjes geworden. Na afloop kreeg iedereen een appel in het mandje. Het was weer een geslaagde ochtend geworden.
 
Zendertjes 12 juli 2022 Zendertjes 12 juli 2022
Vanmorgen zijn de Zendertjes weer van start gegaan. 
We hadden een ochtend met prachtig weer. De camping heeft een tent opgezet bij het kantoor van 'de Boeg', hier kunnen we fijn zitten. Er waren in totaal 10 kinderen en de moeders, vaders, oma's en nichtjes bleven hangen om te helpen. We begonnen met de opening van het thema 'Klein is groot'. De kinderen moesten op lengte gaan staan en we stelden de vraag: 'Ben je weleens ergens te klein voor gewees?' 'Voor de achtbaan' en 'voor een paar schoenen' waren de reacties. Daarna hebben we met elkaar een paar liedjes gezongen, waaronder 'Welkom, welkom'. 
Na het zingen zijn we begonnen met het aanleren van een Bijbelvers: 'Het maakt niet uit hoe klein je bent. Je mag een voorbeeld zijn voor anderen' (1 Timotheüs 4:12).
Het verhaal over Mozes in het rieten mandje is verteld. Mozes was klein, maar werd later groot en heeft veel voor het volk Israël betekend. 
Toen zijn we aan de slag gegaan met het knutselwerkje. De kinderen hebben van rietjes een knikkerbaan gemaakt, erg leuk om te maken en om te spelen. 
Het was een mooie ochtend met elkaar!
 
Zomer 2022

Zomer 2022
 
Vrijdag 6 augustus 2021 Vrijdag 6 augustus 2021
De laatste ochtend alweer... Een uitje naar de boerderij stond op het programma! We zijn lopend van de camping, door het land, naar de boerderij van familie Eikelenboom gegaan. Daar dronken we limonade in de tent en zongen een aantal liedjes! 
Sandra leidde ons rond over de boerderij en liet ons allemaal leuke dieren en dingen zien: kalfjes, konijnen, koeien, de melkrobot, de afkalfruimte. Veel gezien en geleerd! Vervolgens deden we allemaal boerenopdrachten, zoals melkbussen rijden, gras aanvegen, koeien melken en kikkervisjes vangen. Na al deze nieuwe indrukken zijn we weer teruggegaan naar de tent waar we heerlijk patat hebben gegeten met elkaar. 
Er waren heel veel kinderen en ouders mee en iedereen was ontzettend enthousiast! Wat een leuke afsluiter van een mooi jaar Zendertjes!

 
Dinsdag 3 augustus 2021

Dinsdag 3 augustus 2021
Vanochtend was alweer de 3e dinsdag dat we naar de camping mochten gaan. Vandaag was de duif het dier dat centraal stond. Het verhaal van de doop van de Heere Jezus hebben de kinderen gehoord. Toen de Heere Jezus gedoopt was, ging de hemel open en landde er een duif op het hoofd van de Heere Jezus en de stem van God zei: 'Dit is Mijn geliefde Zoon, ik houd zoveel van Hem'.
Daarna hebben we een hart omwikkeld met touw. De kinderen konden het hart daarna versieren en een duif erop plakken met 'God geeft vrede in je hart'. Dat was de boodschap van deze ochtend. 
Na het verhaal werd verteld dat de kinderen een Bijbel mochten vragen zodat ze de verhalen van de afgelopen weken nog eens konden lezen. Aan die oproep werd gehoor gegeven. Er mochten wel 6 Bijbels uitgedeeld worden!
 
Zendertjes 30 juli 2021 Zendertjes 30 juli 2021
We gingen deze ochtend een leeuw knutselen, dit was wel passend bij het bijbelverhaal van dinsdag die over Daniel in de leeuwkuil ging.
lees meer »
 
Zendertjes 23-07-2021 Zendertjes 23-07-2021
Vandaag zijn we voor de tweede keer naar de camping gegaan. Om het thema van deze week te hervatten (ter zee) hebben we een hele gave schudbol geknutseld. Hiervoor hebben we eerst een glazen pot gevuld met vogelzand, mooie schelpen en daarna werd er water met blauwe kleurstof in gegaan. Ook is de pot mooi beplakt met foamstickers. Het resultaat was prachtig! Hierna hebben we op schildersdoek nog een mooie verftekening gemaakt. Onderstaand nog een aantal foto's! 🤩🌊🐠 

 
Zendertjes 20-07-2021

Eerste ochtend Zendertjes 2021
Zendertjes 20-07-2021
We zijn weer van start gegaan met de Zendertjes. Vanmorgen was de eerste ochtend. Het thema dit jaar is 'Ter land, ter zee en in de lucht'. 
Het was heerlijk weer en we zaten buiten bij het kantoor van 'de Boeg'. Er waren in totaal 14 kinderen en een aantal moeders bleven hangen om te helpen met het knutselwerkje. We begonnen met het zingen van een paar liedjes, waaronder 'welkom, welkom'. Het thema is geïntroduceerd en het Bijbelverhaal over Jona is verteld. 
Gedurende de drie weken leren we de kinderen een Bijbeltekst aan. Dit jaar is dat Psalm 148 vers 5: "Laat alles de naam van de Here prijzen! Want Hij heeft alles gemaakt."
Daarna zijn we aan de slag gegaan met een knutselwerkje. Het is een vangspel in de vorm van een vis, dat sluit mooi aan bij het verhaal over Jona. 
Het was een mooie ochtend met elkaar.
 
Zendertjes zomer 2021

Te land, ter zee en in de lucht
Zendertjes zomer 2021
Deze zomer is het thema: 'te land, ter zee en in de lucht'. Dit n.a.v. de verhalen uit de Bijbel die we gaan vertellen op dinsdagochtend, waarbij een dier centraal staat: Daniël in de leeuwenkuil - leeuw (land), Jona in - de vis (zee) en Jezus wordt gedoopt - duif (lucht).
Op de eerste 2 vrijdagen gaan we knustelen en de laatste vrijdag gaan we naar de boerderij!
Themalied 'iets van alle dieren': https://www.youtube.com/watch?v=FqhihBhJkbQ
 
Zendertjes 07-08-20 Zendertjes 07-08-20
Vanochtend was het alweer de laatste keer van de zendertjes, lees gauw verder. 
lees meer »
 
Zendertjes 31-07-2020 Zendertjes 31-07-2020
Vandaag was weer een mooie zonnige dag met de kinderen!
lees meer »
 
Zendertjes 31-07-2020 Zendertjes 31-07-2020
Vandaag was weer een mooie zonnige dag met de kinderen!
lees meer »
 
Zendertjes dinsdag 28-07-2020 Zendertjes dinsdag 28-07-2020
Vandaag was het alweer de 3e keer.. het was een mooie dag en we konden weer heerlijk buiten zitten.

Lees snel verder!
lees meer »
 
Vrijdag 24 Juli 2020

Glazen potjes beschilderen
Vrijdag 24 Juli 2020
Vandaag hebben we lekker geknutseld, we hebben glazen potjes leuk beschilderd en na afloop kregen de kinderen er een waxinelichtje in. Het is de bedoeling dat ze deze aan iemand anders geven.
lees meer »
 
Zendertjes 2020 - Dinsdag 21 Juli

Zendertjes 2020 - Dinsdag 21 Juli
Vanmorgen zijn we begonnen met de Zendertjes 2020. We zijn dankbaar dat de zendertjes ondanks de huidige situatie kunnen doorgaan. 
lees meer »
 
Zendertjes 2020 Zendertjes 2020
Dinsdag 21 juli starten we weer met het camping evangelisatie werk van 'de Zendertjes'. Het thema is 'Kom erbij!'
Klik op 'lees meer' voor het programma.
 
lees meer »
 
Vrijdag 9 augustus Vrijdag 9 augustus
We hebben dit jaar afgesloten door met de kinderen een bingo speurtocht te doen. De kinderen moesten kaartjes zoeken over de camping en hiermee hun bingo kaart vol zien te krijgen. Op het eind kregen ze allemaal een prijsje waarmee ze ontzettend blij waren. De ochtend sloten we gezellig af door met elkaar pannenkoeken te eten. Op naar volgend jaar!
 
Dinsdag 6 augustus Dinsdag 6 augustus
lees meer »
 
Vrijdag 2 augustus 2019 Vrijdag 2 augustus 2019
Vanmorgen gingen we knutselen, we gingen iets maken wat aansloot bij het bijbelverhaal van afgelopen dinsdag.
lees meer »
 
Dinsdag 30 juli 2019 Dinsdag 30 juli 2019
Vanmorgen hadden we weer een hele fijne ochend met elkaar. Het was heerlijk weer en konden weer terecht in de tuin bij Shirley. Lees snel verder voor meer info!


 
lees meer »
 
Dinsdag 23 juli 2019

Dinsdag 23 juli 2019
Vanmorgen was de eerste ochtend van de Zendertjes 2019. We mochten de ochtend in de tuin van Shirley door brengen, waar we goed ontvangen werden. 
De eerste ochtend waren er 5 kinderen van de camping en 4 kinderen uit de eigen gemeente. We hebben eerst met elkaar een paar liedjes gezongen. 
Deze ochtend was de opening van het thema 'SchatRijk!'. We hebben een schatkist meegenomen met voorwerpen erin die bij de Bijbelverhalen horen die dit jaar verteld worden. We hebben verteld dat er in de Bijbel allemaal mooie verhalen, schatten, staan. 
Het eerste Bijbelverhaal van dit jaar, de eerste schat, was het verhaal over de schepping. Het voorwerp bij het verhaal was een wereldbol. Na het vertellen hebben de kinderen een knutselwerkje gemaakt wat bij het verhaal past. Ze hebben een draaicirkel gemaakt over de schepping, zo kunnen ze onthouden wanneer God wat heeft gemaakt.
Aan het einde van de ochtend kregen de kinderen een Peggboard mee. Aan dat Peggboard kunnen de kinderen 5 dingen ophangen. Aan het einde van elke ochtend krijgen de kinderen iets mee wat ze aan het bord kunnen hangen en wat hen herinnert aan die ochtend. 
We hebben een fijne ochtend met elkaar gehad!
 
Zendertjes zomer 2019 'Schatrijk'

Zendertjes zomer 2019 'Schatrijk'
Het thema voor deze zomer is 'Schatrijk'. 
 
 
Vrijdag 3 augustus Vrijdag 3 augustus
Vandaag alweer de laatste ochtend Zendertjes. Omdat het de laatste ochtend was hebben we zoals elk jaar spelletjes gedaan. Vanwege de warmte hebben we de spelletjes bij de Lek gedaan. We hadden verschillende spelletjes en het zoeken naar de eierwekker was toch wel favoriet. De kinderen zochten vol enthousiasme en fanatisme de eierwekker, want degene die hem gevonden had mocht een cadeautje grabbelen. Tot slot hebben we gezellig heerlijke pannenkoeken met elkaar gegeten als afsluiting. Het was een geslaagd jaar, allemaal bedankt!
 
Dinsdag 31 juli

Dinsdag 31 juli
Vandaag was het weer een gezellige ochtend, we begonnen met een Bijbelverhaal en daarna hadden we een leuk werkje. Lees snel verder!
lees meer »
 
27-7-18

27-7-18
Vandaag hadden we van pakken drinken een pennenboot gemaakt. 
lees meer »
 
Dinsdag 24 juli

Dinsdag 24 juli
Vandaag was het weer tijd voor de Zendertjes. We hebben geluisterd naar het verhaal 'Storm op het meer'. Daarna hebben we lekker geknutseld met elkaar!
lees meer »
 
vrijdag 20 juni 2018 vrijdag 20 juni 2018
Vandaag was het knutseldag,met strijkkralen iets moois maken.
lees meer »
 
Dinsdag 17 juli 2018

Dinsdag 17 juli 2018
Vanochtend mochten we voor de eerste keer naar de camping gaan. Het ging dit jaar anders dan de voorgaande jaren. We werden verwelkomd op chaletpark 'de Boeg'. We mochten in de tuin van Henk de ochtend door brengen. Het was een prachtige ochtend en we hadden een heel mooi plekje! 
lees meer »
 
Zomer 2018

Uitnodiging 2018
Zomer 2018
 
De “Zendertjes” De “Zendertjes”

De “Zendertjes” gaan al meer dan 30 jaar elke zomervakantie op naar Camping Klein Scheveningen. Daar gaan we met eeen geweldig team 2 ochtenden 3 weken lang het Evangelie verkondigen aan de kinderen van de camping.
Dinsdagochtend een bijbelverhaal met een bijpassend werkje en samen zingen. Op de vrijdagmorgen gaan we knutselen en ook dan wordt er gezongen.

Contactpersoon: Marjolein van Randwijk, 0348-550724, zendertjes@hervormdlopikerkapel.nl

 
Zendertjes zomer 2017 Zendertjes zomer 2017
Het thema van dit jaar is (T)OP survival. In de verhalen horen we dat Jezus onze gids wil zijn.
Het is elke dinsdag en vrijdag ochtend in 'Het Sloepje'
Eerste dinsdag: 11 juli
Laatste vrijdag: 28 juli
 
Zendertjes 2017

Zendertjes 2017
 
Zendertjes zomer 2016

Poster 2016
Zendertjes zomer 2016
Verslag per dag
Di 12 juli 2016
Vr 15 juli 2016
Di 19 juli 2016
Vr 22 juli 2016
Di 26 juli 2016
Vr 29 juli 2016
 
 
Zendertjes zomer 2015

Zendertjes zomer 2015
Vanaf dinsdag 14 juli zijn 'de Zendertjes' weer welkom op de camping. Dit jaar ook weer 3 weken op dinsdag en vrijdagochtend.
Vrijdagavond 10 juli hebben we de uitnodigingen rond gebracht. Veel mensen herkenden ons en dat is fijn! Zo weten de kinderen ons te vinden.
We mogen weer gebruik maken van 'het sloepje', het gebouw naast het restaurant. Alle medewerkers: succes en Gods zegen toegewenst tijdens de ochtenden met de kinderen.

Verslag per dag:
Di 14 juli 2015
Vr 17 juli 2015
Di 21 juli 2015
Vr 24 juli 2015
​Di 28juli 2015
Vr 31 juli 2015

De liedjes

 
Zendertjes zomer 2014 Zendertjes zomer 2014
Dit jaar hopen we weer 3 weken naar de camping te gaan. Op 22, 25, 29 juli, 1, 5 en 8 augustus ontmoeten we de kinderen in of rondom de 'beach club'.
U kunt onze verhalen lezen op de site. Van elke ochtend brengen we verslag uit wat we hebben gedaan en plaatsen we foto's zodat u mee kunt genieten van onze ervaringen!

Klik op 'lees meer>>'  voor meer informatie!

Verslagje per dag:

Di 22 juli 2014
Vr 25 juli 2014
Di 29 juli 2014
Vr 01 aug 2014
Di 05 aug 2014
Vr 08 aug 2014
 
lees meer »
 
Zendertjes zomer 2012 Zendertjes zomer 2012
Hier een verslag en foto's van de zendertjes in de zomer van 2012.
Klik op de onderstaande linkjes om de foto's te bekijken:

Dinsdag 17 juli 2012

Vrijdag 20 juli 2012

Dinsdag 24 juli 2012

Vrijdag 27 juli 2012