*NIEUW* Coronavirus (COVID-19) maatregelen *NIEUW* Coronavirus (COVID-19) maatregelen
Coronavirus (COVID-19) maatregelen
Versie 27 maart 2020

Beleid rondom het houden van erediensten
Afgelopen week zijn de maatregelen rondom het houden van samenkomsten weer veranderd en aangescherpt. Als kerkenraad hebben we in eerste instantie besloten om de diensten te blijven houden zoals afgelopen zondag. Dat houdt in dat de predikant voorgaat volgens het rooster. Verder zijn er per dienst 2 ouderlingen, 2 diakenen,
2 kerkrentmeesters, de koster en de organist aanwezig.

De diensten worden online uitgezonden via www.kerkomroep.nl en via de kerktelefoon. Er zijn nog kerktelefoons beschikbaar voor degenen die niet de mogelijkheid hebben de dienst via internet te beluisteren.

Verbinding kerktelefoon via kerkomroep
Al een paar weken is het lastig om verbinding te krijgen en te houden. Hierover is afgelopen week weer overleg geweest en we hopen dat het komende zondag zowel ’s morgens als ’s avonds goed mag gaan. Vooral ’s morgens gaan er op 1 moment rond half 10 heel veel mensen tegelijk naar de diensten luisteren. Dit zorgt voor overbelasting met als gevolg dat de verbinding soms stopt. Als dat zo is, probeert u dan na bijvoorbeeld 5 minuten opnieuw verbinding te maken door opnieuw op Kerkomroep in te loggen. Meestal lukt het dan wel.
We wensen u als kerkenraad goede en gezegende diensten toe.

Pastoraal meeleven
Mochten er vragen zijn, schroom dan niet om 1 van de kerkenraadsleden te bellen of te mailen. Ook rondom ziekte en zorg stellen we het op prijs dit van u te vernemen, zodat er meegeleefd en meegebeden kan worden.

We volgen als gemeente op deze manier het advies van de overheid en landelijke kerk. Iedere week zullen we als kerkenraad overleggen hoe we de diensten kunnen en mogen invullen. Op de website proberen we u op de hoogte te houden. Verder vragen we u om uw e-mailadres door te geven aan: teusdewith-kerkenraad@lopikerkapel.net
Uw gegevens worden alleen voor kerk gerelateerde zaken gebruikt. Als we van voldoende mensen het mailadres hebben ontvangen, kunnen we u ook via e-mail op de hoogte houden.

Allen Gods zegen in deze bewogen tijden.
Uw kerkenraad.

Zie ook onderstaande advies en uitleg van classis Utrecht
Op 23 maart heeft de regering de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus
terug te dringen verder verscherpt. Dat heeft gevolgen voor het kerkelijke leven in onze
classis.

Online kerkdiensten geboden
Inmiddels heeft de regering alle bijeenkomsten en evenementen afgelast tot 1 juni.
Alleen online kerkdiensten zijn nog mogelijk.

Aantal aanwezigen in kerkdienst
Het moderamen van de Protestantse Kerk adviseert gemeenten om tot 1 juni 2020
uitsluitend online kerkdiensten te verzorgen. Kom daarbij alleen samen met de
mensen die noodzakelijkerwijs aanwezig moeten zijn. Houd anderhalve meter
afstand.
De overheid geeft aan dat bij een religieuze bijeenkomst maximaal 30 mensen zijn
toegestaan als er onderling anderhalve meter afstand genomen kan worden.

Als classis onderstrepen wij het advies van de landelijke kerk. Wij vragen u
verstandig met dit voorschrift om te gaan en niet de grenzen op te zoeken. Met
andere woorden: kom alleen samen met de mensen die nodig zijn om de
online viering te verzorgen!

Zoals eerder gecommuniceerd is het niet in de geest van dit voorschrift om op creatieve wijze kerkdiensten te organiseren (bv. verspreid over de dag meerdere vieringen voor 30 personen).

datum en tijdstip 31-05-2020 om 18:30

datum en tijdstip 31-05-2020 om 9:30

Collecteren in de Coronatijd
Klik hier voor meer informatie meer