Prop. A. van Dalen heeft beroep aangenomen Prop. A. van Dalen heeft beroep aangenomen
Beroepingswerk
Als kerkenraad zijn we dankbaar en verheugd, bekend te kunnen maken dat proponent A. van Dalen het beroep naar onze gemeente heeft aangenomen.

Met de volgende woorden deelde proponent Van Dalen aan ons mee het beroep naar Lopikerkapel te hebben aangenomen:
Het is in de afgelopen dagen wel helder geworden. Het lezen van onze trouwtekst bij de kennismaking was al bijzonder. Een aantal dagen later kwam deze tekst nogmaals terug in een kaart, die we kregen van een gemeentelid hier uit het dorp. Dat niet alleen, ook de oproep 'kom over en help' kwam later in de week nog tweemaal terug. Daarom kan ik niets anders dan het beroep aannemen. De Heere heeft mij de vrijmoedigheid gegeven om dit beroep aan te nemen. Dit betekent een bijzondere stap, zowel voor jullie (als gemeente) en ons (als gezin). We mogen met elkaar het pad vervolgen, elkaar tot een hand en voet zijn, op weg naar Gods Koninkrijk.

We danken in de eerste plaats onze Heere God, die alles leidt en bestuurt. Ook dank aan een ieder die voor het beroepingswerk heeft gebeden en/of op een andere manier zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan alle activiteiten rondom het beroepingswerk. We hebben uitgezien naar een nieuwe herder en leraar en die is nu op onze weg als gemeente gekomen.

Uw en jullie kerkenraad.